Bloggdesign - hjälp mig!

Är det någon av er kära läsare, eller känner nån, som känner nån som vet nån som är bra på bloggdesign och kan hjälpa mig med ett lite snyggare utseende?

Vore guld om någon kunde hjälpa mig! :)

Prickigt, randigt och så toppar vi med några döskallar

Efter att igår ha pratat om att jag gillar och blanda mönster så blev jag så sugen på att kräva fram lite mönstermatchning i garderoben. Så idag matchar jag mönstrat med lite rosa. Och en liten snusnäsduk i håret.
Jag gillar det!


Sommarklänning a la Marymar

Jag håller ju på med två stycken olika klänningar samtidigt. Lusten faller på och lusten fallar bort. Så då är det ju helt perfekt att ha två olika projekt på gång.

Jag kunde fortfarande inte bestämma mig för hur fickorna skulle se ut på den A-linjeformande klänningen så igårkväll var det den som blev förpassad och istället tog jag fram overlocken och avslutade min första sommarklänning.

Tyget som jag använt till den här klänningen har några år på nacken, hur många vet jag inte. Men mamma rensade ut lite tyger så det fick följa med hem till mig.

Här är en liten sneakpeak på klänningen. Tyget är ju väldigt sockersött men jag tycker modellen tog bort lite av det extrem söta.Rosetten freebasade jag av bara farten igårkväll. Jag hade planer på att den skulle sitta åt tvären istället för längs med med detta blev bättre. Tycker ni inte?

Sysöndag i Firemountain

Igår efter en näringsrik frukost satte jag igång med min sysöndag. Lite big bang theory på tv och en idefylld mary på golvet. Jag skulle avsluta min sommarklänning som jag påbörjade, men det var något med den som inte kändes rätt. Jag kunde inte sätta fingret på den men jag kunde inte bestämma mig så den fick faktiskt vila lite.Jag har ju väldigt många projekt på gång som ni förstår och när jag inte har någon deadline så får projekt gärna vila någon dag tills lusten faller på. Ingen större skada skedd. Så jag grävde fram lite nytt tyg och bläddrade vidare i mina burdatidningar.Jag föll för en A-linjeformad klänning. I tidningen var den i något metallictyg och såg superhypad ut. Men jag bestämde mig för att blanda ihop lite prickigt och randigt, i en rosa/gul/vit kombo.
Och såhär långt kom jag igår iaf;Fickorna har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra med. men just nu är det runda och prickiga på ena sidan och randiga på andra. Sen vet jag inte om jag ska sätta en resår längst ner på klänningen eller om jag ska ha den rak. Jag ska nog även korta av den lite, för den kvar vara gräns på "tantlång". Men jag gillar kombon med prickigt och randigt. Blommigt och prickigt, jag gillar nog alla kombos, egentligen.


Thank god, thank good its friday!

Igår kom jag hem med självförtroendet på topp, jag hade klippt ut mönstret så jag började sy insnitt på livet och var sjukt pepp.

Men runt 10-tiden igårkväll hade jag inte lika god ton längre, jag tyckte klänningslivet satt konstigt, jag var trött och inte alls lika pepp som för 4 timmar sedan.

"Men skam den som ger sig!" Visst, så fylld av skam slängde jag klänningslivet i tyghögen och migsjälv på soffan. Idag är det fredag, ny dag! ny möjligheter! Så klänningslivet ska få en ny chans idag, en ny chans att imponera på mig och ge mig hopp om att klänningen kommer bli bra.

Igår var jag förresten hos frissan. Min kollega tyckte jag såg sjukt punk ut, "lite som en ung patti smith" jag fick lov att googla patti smith innan jag kunde uttala mig. Mja.. lugg har vi ju båda iaf. 
Vad tycker ni?Den nya luggen matchar jag med en klänning från min polares f.d märke - Marysoul. En adidas wct, min favvosjal och ett lite fredshalsband. 

Lilla (framtida) Maryland

Kolla in dessa otroligt vackra saxar jag hittade på någon hemsida. (Nu kommer jag ju inte ihåg vilken..men det var någon med massa gratis broderimönster)Jag vet inte riktigt vart man ska ha dem, kanske på en kjol så ser det ut som att det sticker upp en sax ur fickan. kan ju vara lite roligt, eller så syr man fast massa knappar, en av dessa saxar i någon rolig kombination, plus lite sytråd kanske. vilt brainstormande. eller så kanske man kan göra mönstret precis som det är med alla 4 saxar till en kudde som passar i mitt syrum..drömmar, drömmar. Jag ser framför mig att jag i mitt syrum ska få plats med alla maskiner, något stort lite äldre linneskåp, gärna med glasdöddar, för tygerna och en liten schäslong med några vackra kuddar i som man kan sitta och skissa i.

En av många inspirationsbilder när jag fantiserar om mitt syrum. lilla maryland..


Från penna till plagg

Jag hade en jättebra ide till ett somrigt linne som jag började skissa på. Jag har tyg till linnet, sen ska jag även använda en spets från farmors samling på linnet. Jag har allt allt jag behöver; tyg, alla detaljer, sytråd. Men ändå tvekar jag.Jag kom till och med så långt att jag klippte ut allt mönster.Iofs kan jag ju lika gärna använda detta mönster till någonting annat, det är egentligen ett klänningsmönster men jag tänkte korta av och ändra lite för linnet jag tänkte göra.Men så är det med mig, tvekar lite i början, men sen när jag väl är klar så är jag jättenöjd. Så jag kanske inte ska tänka så mycket, som vanligt.. och bara gå på min ide! För vi har pratat om det förrut, inge nytt tyg innan jag använt det jag har!


Cargoinspirerad vårkjol

Ni kommer ihåg tyget på puffarna som jag skulle ge nytt liv?

Och jag lovade att bild skulle komma idag. Varken jag eller kameramannen orkade fota igår, då vi prioriterade 30 grader i februari. (ps. det ligger ute på svtplay tills 9 maj, så än finns det tid att komma ikapp) Så jag fick helt enkelt fota mig själv imorse innan jag tog tag i dagens arbete. (Så då får ni även avnjuta min fina omgivning på jobbet.)Kjolen blev precis som jag tänkte att den skulle bli. Lite army/cargo-känsla. Tyget är ett grovt gardintyg, om jag kommer ihåg rätt, Jag köpte det för några år sedan, till vårat murriga vardagsrum, så gardintyget gör att det är lite stadga i kjolen.Jag är helnöjd över att jag vågade göra fickorna så stora som jag gjorde, för att verkligen dra tankarna till byxorna jag hämtat inspiration ifrån. Vet ni inte hur ett par cargobyxor ser ut så http://justfuckinggoogleit.com/
 


Kjolen som är av märket Marymar, så klart, matchar jag idag med en kofta från Indiska, halsband från New York och min gröna favoritsjal som är köpt på MBK i Thailand. (som jag förövrigt GÖÖÖRlängtar tillbaka till)


Farmors spets

Förra gången jag var hemma hos mina föräldrar så gick jag genom mina gamla grejer (kanske på tiden att jag rensar ur mina grejer efter ungefär 8 år hemifrån) men till saken.. när jag rensade så hittade jag även farmors gamla spetsar som hon knypplat.
Hon var en hejare på det och spetsarna är otroligt vackra. Jag har redan några projekt i åtanke när jag sitter och plockar bland banden.
Vilket pyssligt hantverk, jag blir nostaligsk, glad och lite sorgsen. Jag saknar min lilla pyssliga farmor.
Nu ska jag måla lite mönster inför nästa projekt. Min kameraman har inte kommit hem från jobbet än så än så länge har jag inte lyckats att fota kjolen, men snart så! :)

Bästa söndagen på länge!

I söndags vaknade jag 10.30 (sovmorgon till mig!!) och skrapade ihop en liten frukost ur det tomma kylskåpet och satte mig och kollade på slutspurten av vasaloppet.

Efter någon timme av slöande i soffan så drog jag på mig dojjorna och begav mig till ICA för att inhandla någon form av lunch. Vindruvor, honungsmelon, kelementiner, glass, lösgodis och bubbelvatten är ju inte direkt någon lunchmat men riktigt värt på en slappsöndag.

Efter att ha mumsat nyttigheter så bredde jag ut mig på vardagsrumsgolvet.Skruvmaskinsväskor får agera laptopbord. Har ni sett 30 grader i februari? Bästa serien på länge!
Så jag syr lite, kollar lite på svtplay, äter lite vindruvor.

Jag bor inte tillräckligt stort för att ha ett helt syrum - vilken dröm! Så jag får breda ut mig på vardagsrumsgolvet. Och jag är ju, som ni vet, en slarvmaja, så det är lika bra att jag inte har något sybord hemma, för sybordet förvandlas gärna till ett "jag-lägger-allting-här-så-länge"-bord.

Så här är mitt nya sybord, som ni ser är väldigt långt ifrån ett sybord men åh så praktiskt!
Ni känner igen tyget på första bilden va? Plagget är klart och bild kommer imorgon! Refashion!

RSS 2.0