Nöjd med boken!

Ni kommer ju ihåg att jag beställde Burdaboken. Jag fick ett sms när jag var på jobbet att jag kunde hämta ut den på posten i förrgår, så det vart raken vägen hem och till posten för att hämta ut min efterlängtade bok!Den var mycket minder och tjockare än jag trott, men jättefin! Lättförstålig, fina bilder och lite småintervjuer med designers. Och 5 st grundmönster (kjol, blus, klänning, kappa och väska)  men med olika varianter av grundmönstren. Den vänder sig både till dig som kanske aldrig sytt förrut, men även till erfarna. Har du inte boken än, men är lite sugen. Köp den!Jag har länge känt att jag vill använda det prickiga och cykelmönstrade tyget tillsammans. Och nu vill jag ju prova att sy upp någonting från boken.Så grundmönstret till blusen blev någonting jag tänkte ge mig på! Och detta projekt ska jag följa anvisningarna och inte sväva iväg och hitta på massa eget (som det oftast brukar bli när jag ska börja på nått..)

Sen är man ju långledig nu från freadgen. Så mannen lägger sin lediga tid på bilprojektet och jag bara syr och syr :)

Festivalbussen

Jag och mannen har skaffat oss ett festivalåk. En ford transit från 1975. Som är påbörjad inredd så att man ska kunna sova i den.

"They see me rollin, they hatin'
Patrolling they tryin to catch me ridin dirty
My music so loud, I'm swangin
They hopin that they gon catch me ridin dirty
Tryin to catch me ridin dirty"Igår eftermiddag var vi och fixade stället den ska stå på nu i vår medans vi fixar med den. Sen ska vi festivala och roadtrippa i europa. Och förhoppningsvis får ni följa med under fixandet av vad jag kallar den; lilla grisen.

Anoraken

Jag har fastnat totalt i Suzanne Collins triologi om hungerspelen. Jag har med mig boken i princip överallt. Har du inte läst dem så gör det! Och se filmen, den var skitbra!

Men jag lyckades slita mig från boken förra lördagen och var och kollade in Stoff och Stils nya butik i kungens kurva. Oj, oj, oj...Jättefin! Bra utbud, fint sorterat och bra personal. Jag kan verkligen rekomendera ett besök dit.
Jag köpte foder till en anorak jag nu har sytt färdigt. Sen köpte jag tyg till att kunna sy en anorak till mannen i hushållet.Så här ser min huva till min anorak ut, jag måste bara försöka ta mig för ta en bild på den färdiga anoraken.

Burdastyle

Nu slog jag slag i saken och beställde ett ex av Burdastyles sewing handbook, ska bli spännande och se om den är värd när den kommer.

Jag har sett lite andra sybloggar som har beställt boken och är jättenöjda.så 2-5 arbetsdagar sen så!

Vi går mot ljusare tider!

I dubbel bemärkelse, kvällarna är ljusare och min hitte-på-ådra sprudlar!

Men med ljusare kvällar så blir det alltid svårare att avsluta dagen, "ska bara.." är en flitigt använd fras i hemmet. Så efter lite "ska bara" och lite slökollande på gårdagens avsnitt av big brother hade jag kommit en bit på västen;hipp-hipp-hippeti-hipp!


Go vääääst!

Jag har varit dålig på att dokumentera det jag har sytt på länge, därav den dåliga uppdateringen. Men jag har startat karriär som barnklädesdesigner. Yeah, flaschigt. Men sanningen är att jag har sytt harry potter- och spindelmannen-mantlar till mina kollegors barn. Det blev påskpresenter till deras kids. Riktigt uppskattat!

Sen har jag unnat mig att sy lite till mig själv, jag har påbörjat en kjol. Inte helt nöjd, så ni fattar, den ligger på vänt. Så igår påbörjade jag istället en väst. Jag har länge velat ha en midjelång väst. Lite 70-tal sådär. Jag skulle egentligen vilja ha en vit, virkad väst - som är superinne! Men, shoppingförbudet gör en påhittig, så nu har jag styrt upp en egen version.

Sen har jag även blivit klar med broderiet till två stycken prydnadskuddar som jag inte tänkte behålla själv, så håll utkik!


RSS 2.0