Syfestivalen 2012 på Älvsjömässan

Den 17-19:e feb är det dags för årets första syfestival på Älvsjömässan. Och vilken supertur jag hade som vann en biljett på facebook till fredagen. Jätteglad!

Man skulle motivera varför just DU skulle vinna en biljett, det var den ena sorgliga historien efter den andra. Det är inte riktigt min melodi så jag slog till på ett litet rim;

"Jag har alltid haft en livlig fantasi, sticka och sy är lite utan min mani.
Jag bara älskar att få skapa, så nu hoppas jag, att jag mässan få sällskapa."

Så vann jag! Och vilken tur att jag har en sån bra människa som sällskap med mig till syfestivalen, hon är exakt lika nördigt intresserad som mig. Bra kombo!

Det är ju någon vecka kvar till mässan men jag har tänkte att jag redan nu ska försöka funderar lite på vad jag är ute efter, men allt där är ju så fint så man vill ju bara ha allt! Welcome to the syfestivalens candyshop!

Är det någon av er som tänkt att gå på mässan?


Klicka på bilen för att komma till festivalens hemsida.


Lär dig sticka! inte iväg utan kanske en tröja?

Jag är inte sådär världsbra på att sticka, men så fick jag en hel IKEA-kasse med garner och för att avancera från påtning i lågstaidet till att faktiskt sticka någonting så tog jag ett djupt andetag och tog fram en stickbeskrivning.

För det första; Hur stickar man? Hur lägger man upp maskor? Jag hittade en video på youtube som kanske är till lite hjälp för dig som aldrig stickat förrut.
För det andra; stickbeskrivningar är rena grekiskan!! Förkortningar hit och dit. Det räcker, jag är otålig som det är. Mitt bästa tips är att läsa beskrivningen högt, kanske för någon annan så det är två stycken som tänker. För då började jag i alla fall få lite rätsida på det hela.

För det tredje; Du har börjat fatta hur man stickar, du har börjat förstå dig på stickbeskrivningen. Så vad väljer vi att sticka då? Självklart går vi inte på det svåraste, utan börjar med något enkelt så det går skitbra. Då blir jag i alla fall peppad till att göra något svårare. Sen väljer vi att sticka någonting så går relativt fort, vi orkar inte sätta tänderna i en ankellång kofta till oss själva. Nä, här vill vi ha snabba resultat som boostar vårat stick-ego!

Så jag hittade den här beskrivningen på en liten bebiströja, den är sticka med rätstickning, den går snabbt och beskrivningen är inte dösvårt att förstå sig på. Sen behöver man inte köpa så mycket garn heller, det står att man behöver 200 g men jag klarar mig nog på 150 g. Men köp 200 g för att vara på den säkra sidan.

Här har ni mönstret

Såhär långt har jag kommit på min tröja, och det är ju verkligen superkul!
Så är ni game?!

Birdie nam nam!

Jag blir gärna besatt av saker när jag kommer på att jag gillar dem. Det spelar ingen roll om det är en färg, en form, en sak eller en tv-serie. När jag kommer på att jag gillar den så vill jag ha allt som rör den saken som jag har kommit på att jag gillar.

Tex för ett tag sen kom jag på att jag gillade gult, då köper jag bara gult och plockar fram allt gult jag äger. Nyss var det grönt. Just nu har jag ingen direkt färg som jag är hooked på. Och det finns inget direkt tidsspann om hur länge jag kommer bara helt fast. När det gäller tv-serie är jag helt hooked på Glee och önskar att mitt liv vore en musikal.

Och häromdagen fick jag en ny hang-up; I lördags, rättare sagt, satte det sig en sidensvans i rönnbärsträdet utanför mitt köksfönster. Jag stod och betraktade den länge och väl. Vilka otroligt fina färger och stor var den. Ståtligt på något sätt. Så kom även en domherre och en liten blåmes dit. Och länge satt fåglarna kvar, nästan som att de kände att jag kollade på dem; - visst maria, vi sitter här för din skull.. kolla in oss. vi är här för dig! Så ni fattar; nu är jag besatt av fåglar.

Och vad hittar jag på H&M häromdagen, om inte en fågelklänning!;H-e-r-r-e-g-u-d, som om H&M visste att jag skulle bli hooked på fåglar. Frågan är bara om min fågelperiod håller i sig så länge att den är värd en plats i min garderob.

Känner ni igen er i detta? Eller är jag ensam om denna växlande besatthet?

Pimpa IKEA

Jag har ju alltid haft en förkärlek för att klä in mitt hem i vinylplast, så denna hemsida är ju något helt i min smak.

Kolla in denna design, så läcker!
Kolla in den här sidan http://www.thisismykea.com  för flera schyssta motiv. Sån himla bra ide, med väldigt enkla medel kan man få ett helt nytt rum. Sen älskar jag iden med ett stort mönster så tar man upp en eller två accentfärger i resten av rummet. Så snyggt!Jag är inte ensam om detta, eller hur?

Kläder, drivvis med kläder och endå vill man alltid ha mera!
Jag har för ett tag sedan skaffat mig en ordentlig garderob, det fattas egentligen bara lite lyse där inne för att den ska vara perfekt.

Men... vissa dagar kan inte ens den finaste belysningen i världen hjälpa hur det ser ut där inne. Det är en bladning mellan; -orkar inte, -ska snart, -har provat med gillar inte idag och -jag ska använda den, trots att prislappen sitter kvar.

Så då slutar det med att det ser ut såhär hemma i min garderob;Japp, allt är intryckt i en salig blandning. Men varför har man så svårt att skiljas från dessa små tygbitar och varför vill man hela tiden bara ha mer?

Jag tröttnade på mig själv för ett tag sedan och rensade min garderob. Jag tog in lite extra hjälp som fick veto rätt; -nej, den där har jag aldrig sett att du använt, -nej, den är inte ens fulsnygg, släng!, -nopprig, urtvättat och vriden? släääng!

Så, jag slängde, och tänkte att ju mer jag slänger desto mer nytt får ju plats!

Så det blev rätt fint endå;Jag är nöjd!

RSS 2.0